Als je het fijn zou vinden om hulp te krijgen of je wilt ergens over praten dan....

Kun je met je vader of moeder overleggen en vertellen dat je graag hulp wilt. Als jullie daarna besluiten om mijn hulp in te roepen komen eerst je ouders een keer met mij praten. Ze kunnen mij vast veel over je vertellen.

Daarna kom jij om te spelen, verkleden, knutselen, een spelletje doen, kletsen of misschien wil je wel naar een mooi verhaal luisteren. Alles mag. Ik heb een heleboel speelgoed, maar je mag ook iets meenemen van thuis wat je erg leuk vindt.

Je komt dan een paar keer bij mij in de praktijk op bezoek. Soms is dit onder schooltijd. Meestal ben je alleen, maar het kan ook zijn dat we een keer spelletjes doen met andere kinderen. Na ongeveer drie kwartier word je weer opgehaald.

Nadat je een paar keer bij me bent geweest praat ik weer met je ouders. Ik vraag van te voren aan jou wat ik ze wel en niet mag vertellen. Zo kan ik je ouders leren hoe ze jou thuis kunnen helpen.

Soms ga ik ook met je juf of meester praten. Samen kunnen we dan bekijken wat ze op school kunnen doen om het zo fijn mogelijk voor je te maken.

Zo kun je een paar keer bij mij komen tot je het gevoel hebt dat je het weer alleen kan, dan nemen we afscheid. Natuurlijk mag je altijd terugkomen als je opnieuw een vraag hebt.